Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Blbý návyky

Taky vám jdou některé návyky partnera, rodičů či přátel na nervy? Mnohdy musíte radši odejít, abyste nevybuchli, přestože dotyčný nic tak hrozného nedělá? Jen opakuje svůj „blbý návyk“. Nic si z toho nedělejte, nejste sami.

Všeobecně je protivný zlozvyk, když někdo srká polévku či kafe. Hnusí se mi, když lidé chrochtají při jídle jak čuníci, potom si vysávají zbytky jídla ze zubů a syčí přitom jak kobry.  Nejodpornější asi je vytahovat si z nosu kuličky a cvrnkat je po okolí. A taky lepit rozžvýkanou žvejku na spodní stranu desky stolu.
Rovněž nesnáším, když někdo popotahuje nosem. Byla jsem v divadle na hře o Edith Piaf a herečka se snažila zahrát tu živočišnou ženskou z ulice tak, že si neustále otírala rukávem nos a popotahovala. Úplně mi tím zkazila zážitek z jinak povedené hry a v hlavě mi uvízlo pouze toto.
Můj muž má zvyk, že jakmile odebereme jídlo z velkého hrnce na talíře a ohřejeme v mikrovlnce, hned zbytek přelije či přendá do něčeho menšího. Při dalším ohřívání zase do menšího, a tak to pokračuje, dokud vše nesníme. Většinou si vybere kastrol, v kterém polévka sahá přesně po okraj. Má to tu výhodu, že když ji potom vytahujete z ledničky, celou ji pocintáte a ještě si uděláte cestičku ke kuchyňské lince.  
Kamarádka Jitka s manželem Milanem chovají krávy, což znamená celoroční práci v „outdooru“. Když Milan přijde domů na oběd, sundá si nejen holínky, ale i ponožky, které zavěsí na některou ze židlí v kuchyni nechat chvíli vysmrádnout. Když se vrací na pole či do kravína, tak si je zase navlékne.  Jitka se je snaží odklidit z dosahu jídelního stolu, ale stejně během oběda převelice trpí, jakmile jí sklouzne pohled na fusekle odpočívající někde v koutku. Někdy to nevydrží a hodí mu je do prádla, ovšem musí pak počítat s hádkou.
Moje babička po mně vždycky převěšovala prádlo. Zásadně jsem věšela trička za spodní okraj, kdy rukávy visí dolů. Babička tvrdila, že takto budou „vydojdaný“ a zakolíčkovala je za švy mezi rukávem a „tělem“ trička. Trička sic nebyla dole „vydojdaný“, ale na ramenou tak divně „panáčkovala“. Nakonec jsem to vyřešila tak, že trička a košile zásadně věším na ramínka. Doporučuji. Musíte mít ovšem ramínka s oblými rohy, aby vám to nedělalo ty panáčky na ramenou.
Příbuzná Jarka mě zase vytáčí, když jí buchtu. Jednou rukou si ji strká do úst a prstem druhé ruky „klove“ po stole drobečky, které jí upadnou, a vrací je zpět do pusy. Jakmile zalévá kafe, tak vždy po okraj, takže když pak nese šálek ke stolu, je plný podšálek vycmrndanýho kafe. Pak musíte dávat dobrý pozor, abyste se se šálkem nepřiblížili nad oblečení, protože fleky od kafe jdou blbě vyprat.
Nemyslete si, že já nemám žádné zlozvyky. Mám, nikdo nejsme dokonalý. Celou naši rodinu bavím tím, že rovnám ovladače na konferenčním stolku. Máme celkem tři, jeden na set-top-box, na TV a na DVD. Poté, co poskládám noviny a časopisy ledabyle poházené po stolku do pěkné a úhledné hromádky, srovnám ovladače vedle sebe, a to podle velikosti (nejdelší je ten na dývýdýčko).
Na druhé straně mně vůbec nevadí, když se pod stolem povalují chomáče psích chlupů či když jsou kolem všech dveří otisky psích tlapek, jak na ně skáče a chce je otevřít. Pokud se objeví v bytě pavouci, vůbec mě nerozhodí, dokonce jim dávám jména a vždycky si s Honzou či Pepíkem povídám, než je vynesu na smetáčku na zahradu - nikdy je nezabíjím. 

Ale běda, jakmile ovladače nezařezávají na dolní lajně. To se pak opravdu rozčilím nad takovým bordelem.

Autor: Eva Hölzelová | neděle 13.4.2014 23:05 | karma článku: 18,11 | přečteno: 1145x
  • Další články autora

Eva Hölzelová

Dějiny prodejné lásky - Starověké Řecko

Ženy, které poskytují sexuální služby za odměnu, či za nějaké výhody. Byly tu vždycky, již od pravěku. Nazývají se různě.

8.6.2021 v 16:47 | Karma: 20,64 | Přečteno: 648x | Diskuse| Kultura

Eva Hölzelová

Pijačky nebo píčky?

V textech, jež překládám z němčiny, si už nikdo nedovolí opomíjet ženy či je uvádět na druhém místě za muži. Genderová rovnoprávnost to tak vyžaduje a dámy mají přednost.

2.8.2019 v 20:39 | Karma: 42,35 | Přečteno: 8652x | Diskuse| Společnost

Eva Hölzelová

Na železnici dějou se věci

Stejně jako Sheldon Cooper neumím moc řídit auto, a když někam potřebuji svézt, musím otravovat druhé. A stejně jako Sheldon Cooper strašně ráda jezdím vlakem.

7.12.2017 v 18:35 | Karma: 26,27 | Přečteno: 1598x | Diskuse| Cestování

Eva Hölzelová

Afroevropan ulovil lautr kulový...

Pořád se vedou diskuse, jestli Máma má mísu, či Táta má mísu, a jestli by nebylo nejvhodnější napsat, že Rodič má mísu, abychom učinili zadost genderové spravedlnosti. Já říkám, že ne.

12.4.2017 v 16:23 | Karma: 43,29 | Přečteno: 3051x | Diskuse| Společnost

Eva Hölzelová

Indie - vroucí kotel světových náboženství - 2. část

Vipašjana je meditační technika používaná v barmských buddhistických klášterech a jejím šiřitelem po Indii se stal guru S.N. Goenko. Narodil se v indické hinduistické rodině a vypracoval se v barmského průmyslníka.

27.10.2016 v 16:44 | Karma: 13,15 | Přečteno: 371x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2992x
Jsem autorkou knih Hvězdná obloha, Arina, Třpytkaři, Mimetičtí hadi a Milánek na zabití. Kniha Hvězdná obloha, která spojuje řecké mýty a astronomii, vyšla v rozšířené a přepracované verzi v německém nakladatelství Astronomie-Verlag. Založila jsem a provozuji Literární net Sůvičku. Baví mě astronomie, cyklistika a procházky se psem.

Seznam rubrik