Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P26e94t19r 73L83u36k31e65š

31. 5. 2014 8:24

Hvězdnou oblohu nabízí KOSMAS, takže jste to zřejmě nevzdala. Celkem Vám rozumím. O vydávání knih a knižní distribuci by se dala napsat další kniha. Čtenář by ji zřejmě našel mezi horory. Vydavatel zaplatí korektury, zlom, ilustrace, tiskárnu a tiše se modlí, aby neprodělal kalhoty. Na vydání knihy může vydělat distributor a to ne vždy. Jediný skutečný vítěz je stát. To, že na DPH vydělá trojnásobek  obvyklého autorského honoráře je poněkud zarážející. Nu což, hlavně nezahořknout.

2 0
možnosti

Díky za povzbuzení, nezahořknu a nevzdávám se-)))). Hvězdnou oblohu také nabízí distribuce Euromedia. Ale u těchto dvou distributorů kniha byla již předtím, než jsem začala jednat s výše uvedenou distribucí. Je to přesně tak, jak píšete. Vydávání českých autorů, kteří nejsou mediálně známí, je obrovské investiční riziko, a i když se zadaří a kniha se prodává, tak po odečtu nákladů na tisk, DPH, 51% distributorovi a odměně autorovi zůstane vydavateli pár drobných.  Ovšem s tím vědomím jsem do toho šla. Nebudu psát o své knize, protože by to vypadalo samožroutsky, ale co se týče holek, Radky Zaciosové a Kamily Novákové, tak z toho mám dobrý pocit. Knihy mají velice dobrý ohlas a recenze. Prostě měly spatřit světlo světa, protože jejich životní příběh stojí za to číst.

0 0
možnosti

Nebojte, hned jak narazíte na distributora, jehož prodavačky nebudou mít kyselý ksichtíky, tak prodáte úplně všechno;-DAle teď vážně, nezlobte se, ale zřejmě jste si dala příliš velké sousto, prodat neznámé autory, navíc aniž byste něco věděla o tom, jak to chodí v knihkupectvích. Třeba jak se pohoršujete nad tím, že Vás vedoucí vzal jen do jakéhosi kamrlíku - víte, ve všech knihkupectvích jsou na obchodní jednání jen a jen kamrlíky, a i ty jsou přeplněný knížkama.:-) Jinak nepamatuju knihkupectví, kde by bylo veřejný WC, současně ovšem nepochybuju o tom, že všude by nechali vyčurat každýho agenta s knížkama, nesmí ovšem soutěžit s prodavači v tom, kdo bude načučenější.:-)

0 0
možnosti

Ale kdež, kamrlík mně vůbec nevadil. Ani to WC. Spíše mě celá situace pobavila. Každý autor byl kdysi neznámý:-))))  A Kamila Nováková už není tak neznámá, byla v televizi v pořadu SAMA DOMA, o jejím ranči brzy vyjdou články ve společenských časopisech, chystají se s ní rozhovory v rozhlasu.  Vygooglujete  na ni pochvalné recenze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2992x
Jsem autorkou knih Hvězdná obloha, Arina, Třpytkaři, Mimetičtí hadi a Milánek na zabití. Kniha Hvězdná obloha, která spojuje řecké mýty a astronomii, vyšla v rozšířené a přepracované verzi v německém nakladatelství Astronomie-Verlag. Založila jsem a provozuji Literární net Sůvičku. Baví mě astronomie, cyklistika a procházky se psem.

Seznam rubrik